У День здоров’я в Ужгороді пройшла акція «Добре здоров’я додає життя до років»

Традиційно Всесвітній день здоров’я відзначається низкою заходів, які скеровані на привертання уваги суспільства до тієї чи іншої проблеми громадського здоров’я. Цього року цей день був присвячений старінню і збереженню здоров’я людей похилого віку і проходив він під гаслом: «Добре здоров’я додає життя до років».

Мешканці та гості Ужгорода минулої суботи мали можливість вчасно дізнатися про підвищений рівень цукру у крові або загрозливий тиск. Протягом кількох годин на пл.Театральній веселі клоуни заохочували перехожих виміряти тиск, здати кров на цукор, навчитися надавати першу допомогу, а також зіграти у безпрограшну лотерею від Червоного Хреста.

Організаторами цього яскравого освітнього дійства стали обласний Центр здоров’я, обласне товариство Червоного Хреста, обласне управління у справах сім’ї, молоді та спорту, Закарпатський обласний палац дитячої та юнацької творчості і активісти-волонтери. Останні надали сучасні автоматичні тонометри, глюкометри та безкоштовно забезпечили тест-смужками.

Близько 300 перехожих долучились до акції і скористалися можливістю перевірити стан свого здоров’я. У третини – зафіксовані ті чи інші відхилення від норми, причому більше двох десятків людей навіть не підозрювали, що стоять на порозі небезпечної хвороби – їхні показники тиску та цукру у крові викликали занепокоєння у медиків, що проводили обстеження.

Лікарі наполегливо переконували та пояснювали про необхідність додаткового більш грунтовного обстеження в медичному закладі та докладно розповідали про основні засади здорового способу життя.

zakarpatpost.net