Мукачівські священнослужителі здавали кров

10 квітня до відділення заготовки та переливання крові, Мукачівської центральної районної лікарні завітали незвичні донори – священнослужителі Мукачівської православної єпархії.У другий день страсної седмиці до лікарні для здачі крові завітали і донори-священики.

Враження нові і цікаві. Перш за все ти розумієш, що не на словах, а на справді потрібно зробити тут, тепер і сьогодні добру справу. Справу не заради піару чи то гонору, а заради популяризації і здорового образу життя, адже донором може бути тільки здорова людина і заради онкохворих діток.
 
Резус плюс, резус мінус, гемакон – це нові слова, якими я сьогодні поповнив свій словниковий запас. Можливо для когось це і не нові слова, однак не в словах справа.
 
Життя заради життя – це головна думка, яка живе в тобі, поки ти лежиш на спеціально відведеному ліжку в спеціальній палаті, коли на 15 хвилин свого буття вперше в своєму житті стаєш людиною під назвою донор.
 
Думки народжуються незвичні. Священик-донор… Поневолі пригадуєш слова великого подвижника благочестя Мукачівського монастиря архімандрита Василій (Пронін), який в свої статті під назвою «Церковные мысли», що розміщена в першому томі його праць колись написав такі слова: «Как благороден поступок доноров, которые дают свою кровь для больных: их даже отмечают грамотами и значками. Но, Господь и Спаситель наш есть тот Великий Донор, который дал Свою кровь всему роду человеческому на все века».
 
Донор – це той, хто щось комусь дарує. Ти, даруєш комусь шанс на видужання на зцілення. І справа не в тому, коли ти це зробиш, а в тому з яким розташуванням серця ти це робиш.
 
На вулиці весна. Скоро Пасха. Буйно відновлюється життя в природі. Все зеленіє. Просипається від сну все.
Лікарі сьогодні нам говорили, що при здачі крові відновлюється і сама кров, а з нею і людина. Думка дуже цікава! Звичайно, ми розуміємо, що головне це відновлення і реставрація душі. Однак, коли ми чимось допомагаємо комусь можливо це теж своєрідне відновлення не лише організму, але й душі? Можливо!?
 
Нехай всім людям доброї волі Бог буде в допомогу. Всім, хто стане в допомозі комусь чимось. Сьогодні цієї допомоги чекають всі онкохворі дітки Закарпаття….Прийдіть і станьте донором хоч раз в житті. Це так незвично і корисно.

Джерело:  Олександр Монич