УжНУ підписав договір з університетом краю Височіна

Делегація Ужгородського національного університету, у складі проректора УжНУ Федора Шандора та декана факультету міжнародних відносин Миколи Палінчака вручили офіційний договір щодо співпраці УжНУ та політехнічним Університетом краю Височіна в місті Їглава.
Переговори про наміри співпраці між двома провідними вузами розпочалися ще у 2011 році, коли делегація краю Височіна Чеської Республіки кілька днів перебувала на Закарпатті з робочим візитом.

Після юридичного оформлення документації, до міста Їглава, 7 квітня 2012 року, для вручення офіційного договору між університетами Закарпаття та Височіни прибула делегація очолювана проректором УжНУ доц. Ф.Шандором та деканом факультету міжнародних відносин доц. М.Палінчаком, у складі чеської делегації були: Якуб Новотни – ректор політехнічного університету краю Височіна в місті Їглава, Зденек Кадлец – голова адміністрації краю Височина, Йозеф Недвєд – член благодійного фонду «ViZa», Василь Самандрула – координатор благодійного фонду «ViZa», Катержіна Недвєдова – керівник канцелярії гетьмана краю Височина, а також представники мерії міста Їглава та управління освіти краю Височіна.

Під час процедури вручення представники обох університетів визначили, що тісною співпрацею стане підготовка спеціалістів в галузі туризму, інженерних наук та медицини. Зокрема, проходження практики студентами медичного факультету УжНУ на базі клінік чеських міст, участь у роботі літньої школи журналістики в Їглаві, проведення професійного стажування студентів студентів соціальної роботи у краї Височіна, організація спільної міжнародної туристичної практики та створення нових турмаршрутів.

Також заплановано реалізацію у практичній площині кількох спільних проектів з факультетом міжнародних відносин УжНУ, та впровадження енергозберігаючих технологій у корпусах університету.

Варто відзначити, що Ужгородський національний університет завжди приділяв велику увагу міжнародній співпраці, і нині УжНУ підтримує зв’язки з більш ніж 60-ма університетами країн Європи, Азії, Америки та Австралії.

zakarpatpost.net