116 молодих закарпатців поїхало служити

10 квітня, по обіді, на обласному збірному пункті в Ужгороді “ніде яблуку було впасти”, адже провести до війська молодих закарпатців зібралося 116 родин, представники органів місцевого самоврядування, духовенства.

Звертаючись до присутніх військовий комісар Закарпатського обласного військового комісаріату полковник Іван Васильцюн, насамперед, запевнив батьків, що всім необхідним їхніх дітей в армії забезпечать і що служитимуть вони рік. Також він розповів присутнім про організацію весняного призову в державі.
 
– Загалом планується призвати 21 тисячу 400 осіб. У тому числі до лав Збройних Сил України буде призвано 15 тисяч осіб, до Внутрішніх військ МВС України – 5200 осіб та Державної спеціальної служби транспорту – 1200 осіб. Відповідною постановою Кабінету Міністрів України на організоване проведення весняної призовної кампанії 2012 року з Державного бюджету заплановано виділити 1 мільйон 992 тисячі 982 гривні,
 
Сума коштів, необхідних для підготовки та проведення призову на строкову військову службу одного призовника, становить 93 гривні 13 копійок, – зазначив полковник Іван Васильцюн.
 
Він також розповів про те, що навесні Закарпаття відправить до армії  – 620 молодих людей. Відповідно до Збройних Сил України 364 чоловік, до інших військових формувань  – 256 чоловік: у Внутрішні війська МВС – 181 осіб та в Державну спеціальну службу транспорту – 75.
 
За словами начальника відділу обліково-призовної роботи – заступника начальника військового комісара (з призову) майора Юрія Величканича основним завданням під час весняного призову, як і завжди – є недопущення зниження якісної характеристики призовників, які направляються на комплектування військових частин.
Джерело:  Підполковник Віталій Іванов