Ужгородська короткометражка перемогла в інтернет-голосуванні

Ужгородські режисери відмітилися під час другого Молодіжного фестивалю аматорського кіно «РАНОК» – 2012, у Кіровограді. Приїхали додому не з пустими руками.

Режисер Дмитро Галін – за відзнятий фільм отримав свій перший у житті ляпас

Ужгородські режисери відмітилися під час другого  Молодіжного фестивалю аматорського кіно «РАНОК» – 2012, у Кіровограді. Приїхали додому не з пустими руками.
 
ІI Молодіжний фестиваль аматорського кіно «РАНОК» у Кіровограді – відкрив ще більше талантів серед молодих кіноаматорів. Відзначилися й ужгородці. В Інтернет-голосуванні перемогла соціальна короткометражка ужгородського режисера Дмитра Галіна «Ляпас». Це розповідь про кругообіг насильства у суспільстві.
 
Зі слів молодого режисера, закарпатці гідно представили себе на фестивалі у Кіровограді: «Ми були єдині, хто приїхав на фестиваль уже переможцем. Ми отримали перше місце в інтернет-голосуванні. Можна сказати, що це було досить унікальне для України голосування. Раніше подібні голосування не вирішували долю перших місць фестивалю, до того ж, організатори розробили свою систему оцінювання: зібрали групу з простих глядачів і експертів, і саме вони вирішували, кому віддати перше місце. Я був приємно здивований, коли після показу «Ляпасу»,  до мене підійшли глядачі і сказали, що стежили за долею цієї стрічки ще з інтернет-голосування. Люди цікавилися такими деталями фільму на які, як я думав, ніхто окрім мене або дуже прискіпливого глядача не зверне уваги. Було приємно, що люди цікавляться, стежать за цим, що вони, так би мовити, в темі».
 
Розповідаючи про роботу над короткометражкою, Дмитро зауважив, що процес зйомок був напрочуд цікавим. До того ж, по завершенні роботи Дыма отримав свій перший у житті ляпас: «Ми там давали ляпаси одне одному. І давали їх як награно, так і по-справжньому. І на завершення роботи, вся знімальна група зговорилась і помстилася мені. Вони дали мені хороший ляпас, але це було по-доброму, цікаво».
 
 Знімальна команда:
 
Актори: Сергій Цой, Віктор Катуна, Наталія Тарнай, Мар’яна Балога,
 
Богдан Козачук, Ірина Паньків
 
Діти (актори): Олександр Варга, Федір Варга
 
Візаж: Ірина Паньків
 
Оператор: Антон Готліб, Дмитро Галін
 
Режисер: Дмитро Галін
 
Асистенти режисера: Андрія Гор, Мар’яна Балога,
 
Реквізитор: Валентина Ленарт.

Ляпас