Рух транспорту через кордон з Угорщиною скоротився на 30%

Обсяг руху транспортних засобів через українсько-угорський кордон скоротився на 30% після того, як Угорщина з 1 березня запровадила жорсткі заходи боротьби з контрабандою. Про це повідомило Національне податково-митне управління Угорщини (Nemzeti Adо- Es Vаmhivatal, NAV).

“З боку українського кордону на 30% скоротилася кількість перетинів кордону транспортними засобами, що є одним із свідчень посилення боротьби з контрабандою сигарет і пального. Останнім часом NAV запровадила такі заходи, які змусили контрабандистів змінити свої методи, водночас з боку українського кордону контрабанда стає дедалі ризикованішим заняттям”, – сказала речник NAV Александра Шаркезі.

З 1 березня Угорщина запровадила додаткові заходи боротьби з контрабандним увезення на територію країни пального з України. Згідно з новими правилами, через українсько-угорський кордон можна ввозити пальне без сплати мита одним і тим же транспортним засобом лише раз на тиждень. Виключення з правил зроблено для підприємців, які перетинають кордон на службовому транспорті. Для цього їм достатньо пред’явити відповідну трудову угоду.

Степан Ваш

ukrinform.ua