В Ужгороді обговорили програму підтримки ініціатив місцевих громад

В обласній раді за сприяння головного управління з питань європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв’язків та туризму облдержадміністрації відбувся інформаційний семінар з питань підготовки та подання проектів третього конкурсу програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013».

В ньому взяли участь представники громадських організацій та територіальних громад області, які бажають подати свої проекти на цей конкурс, головною метою якого є підтримка ініціатив місцевих громад у соціальній, науковій, освітній та культурній інтеграції територій прикордоння.
 
Відкриваючи цей семінар, депутат обласної ради, начальник головного управління з питань європейської інтеграції, зовнішньоекономічних зв’язків та туризму облдержадміністрації Ернест Нусер проінформував присутніх про участь громад Закарпаття в програмах транскордонного співробітництва Європейського Союзу і використання досвіду для підготовки нових проектів для одержання грантів з міжнародних донорських організацій.
 
Голова Представництва Спільного технічного секретаріату програми «Польща-Білорусь-Україна 2007-2013» у Львові Ольга Парасоцька та експерт Представництва Василь Хом’як виклали основні вимоги до підготовки та подання проектів, відповіли на численні запитання учасників, звернули увагу на помилки, допущені аплікантами проектів першого та другого конкурсів програми.
 
В рамках третього конкурсного набору проектів, бюджет якого складає понад 6,6 млн. євро, планується підтримка транскордонного співробітництва місцевих громад та соціальних ініціатив серед шкіл та вищих навчальних закладів, обмін учнями та студентами, викладачами і науковцями, розвиток культурних і спортивних заходів, промоцій та збереження спільних традицій прикордонних територій, підтримка проектів, пов’язаних із збереженням культурного розмаїття та проблемами національних меншин, а також розвитком громадянського суспільства та місцевих громад в широкому значенні.
 
Кінцевий термін подачі заявок на третій конкурс програми – 14 червня 2012 року.
Джерело:  Прес-служба Закарпатської облради