Держекоінспекція Закарпаття виграла суд у забруднювача вод ТзОВ “ХІПП”

В ході позапланової перевірки ТзОВ “ХІПП”, проведеної держінспекторами з охорони навколишнього природного середовища Закарпатської області спільно з працівниками Ужгородської міжрайонної прокуратури було виявлено скид забруднених стічних вод у р.Стара, рибогосподарську водойму ІІ категорії, що є порушенням ст.70 Водного кодексу України.

За результатами інструментально-лабораторних досліджень відповідно до Методики розрахунку розмірів відшкодування збитків, заподіяних державі внаслідок порушення законодавства про охорону та  раціональне використання водних ресурсів, Держекоінспекцією було проведено нарахування та пред’явлено претензію на суму 8595,93 гривень.

Проте в добровільному порядку ТзОВ “ХІПП” не відшкодувало завдані збитки. Тому Держекоінспекцією у Закарпатській заявлено позов, який Господарський суд Закарпатської області задовольнив у повному обсязі.

Зазначені кошти, стягнуті в примусовому порядку на спецрахунок Киблярської сільської ради будуть використані для реалізації заходів з охорони вод та відтворення водних ресурсів. Про це  повідомили в прес-службі Державної екологічної інспекції у Закарпатській області.