Тимошенко звинувачується в обкраданні українського народу – прокурор

Екс-прем’єр-міністр Юлія Тимошенко звинувачується в обмані і обкраданні українського народу, заявив на засіданні Київського районного суду Харкова прокурор Віктор Лобач. У свою чергу, захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив Лобачу відвід.

Він зазначив, що Тимошенко звинувачується у особливо тяжких злочинах. Зокрема, в участі у схемах, які привели до завдання шкоди держбюджету України, а також в її особистому ухиленні від сплати податків.

“Слідство має докази, що вона отримувала кошти від іноземних фірм, завдяки чому вела розкішний спосіб життя” – сказав Лобач, і зазначив, що сума несплачених Тимошенко податків склала 700 тисяч грн, що наприкінці 1990-х рр. для більшості українців було дуже великими грошима.

Лобач також зазначив, що ніхто не повинен бути вищим від закону, які б високі посади він не обіймав, і послався на приклад США, Великобританії та інших країн. Прокурор наголосив, що немає підстав для закриття справи.

За словами прокурора, під час досудового слідства були дотримані всі вимоги чинного законодавства. Він зауважив, що термін давності у цій кримінальній справі не закінчився.

Лобач також заявив клопотання пенітенціарній службі та Міністерству охорони здоров’я визначити можливість Тимошенко брати участь у судовому засіданні.

Після виступу Лобача Власенко заявив клопотання про відвід прокурора. За словами депутата, виступ прокурора свідчить про його упередженість.

“Прокурор дозволив собі пряме перекручування фактів і політичні оцінки. Це свідчить про його упередженість. Ми думали, що в суд прийшли прокурори, а не пропагандисти, але, на жаль, переконалися, що це не так”, – сказав Власенко.

Наразі клопотання про відвід прокурора обговорюється судом у нарадчій кімнаті.

Нагадаємо, сьогодні Київський районний суд Харкова почав попередній розгляд справи проти Юлії Тимошенко про діяльність корпорації Єдині енергетичні системи України.

Тимошенко звинувачують в організації ухилення від сплати податків на загальну суму понад 4,7 мільйона гривень, розкрадання і замаху на розкрадання бюджетних коштів шляхом незаконного відшкодування понад 25 мільйонів гривень ПДВ, службового підроблення та в ухиленні від сплати 681 тисячі гривень прибуткового податку.

ua.korrespondent.net