На Закарпатті 22-річний зек спалив власну матір

У ніч з суботи на неділю у селі Нижній Студений Міжгірського району Закарпаття згоріла 42-річна Ольга Біров. Її у власному будинку підпалив рідний 22-річний син Михайло.

“Восени 2011 року Михайло вийшов із в’язниці. Сидів за спробу зґвалтування і побиття з 2009 року. Після в’язниці дуже гарно поводив себе. Про якісь конфлікти між ним і Ольгою ніхто з сусідів не знав. Ольга займалася домашнім господарством. Інколи любила випити. Що стало причиною підпалу – досі ніхто в селі не знає”, – розповіли в сільській раді Нижнього Студеного.

Про загоряння в будинку повідомив сам Михайло. Юнак зателефонував у пожежну частину і розповів, що прийшов додому і виявив пожежу. На місце виїхали рятувальники. Коли вони згасили вогонь, в одній з кімнат виявили труп жінки. Спершу головною версією загоряння став недопалок сигарети. Та коли міліціонери побачили, що покійниця має зв’язані руки, зрозуміли, що це підпал.
Невдовзі Михайло Біров у всьому зізнався. Юнак стверджує, що посварився з матір’ю через її алкогольну залежність і вирішив підпалити хату. Щоб мати не мала шансу вижити – зв’язав їй руки. Михайла затримали.

gazeta.ua