Велосипедисти Ужгорода хочуть бути почутими владою!

Громада велосипедистів Ужгорода підписала звернення на ім’я міського голови. 201 учасник “Night raid” звернувся до влади з проханням, аби та розпочала конструктивний діалог з представниками ініціативної групи велогромади.
В місті відсутня мережа велодоріжок, нема спеціальних паркувальних майданчиків,відсутні пандуси на тротуарах. Натомість є величезна кількість відкритих каналізаційних люків, биті дороги та неосвітлені вулиці. Все це робить катання на велосипедах незручним та небезпечним.

При цьому, велогромада Ужгорода – це тисячі городян, що надають перевагу не лише здоровому способу життя, але й екологічно чистому та безпечному виду транспорту. Велосипед для них не тільки засіб для відпочинкових прогулянок, а й транспорт, яким вони дістаються до роботи чи місця навчання.

Також велосипедисти звернули увагу влади на те, що згідно з останніми національними дослідженнями Ужгород посідає друге місце в антирейтингу міст України по забрудненню атмосферного повітря. Тому розвиток екологічного транспорту має бути одним з пріоритетних напрямків у влади.

У 2012 році планується реконструювати вулицю Швабську, де буде наново упорядковано автодорогу, тротуари та зелені зони. Щоправда, в проекті не передбачено велодоріжки, які б могли сполучати міський центр (пл. Петефі) з вулицею Минайською. На думку велогромади, таке сполучення – це стратегічно важливо, адже далі велосипедний шлях може йти в спальні райони міста, де проживають десятки тисяч ужгородців.

До того ж, облаштування велодоріжок є вимогою 21 століття і нормою сучасного містопланування.

Ігнорувати розвиток велоінфранструктури означає не рахуватись з інтересами величезної кількості ужгородців.

Саме тому, ініціативна група звертається до міського голови Віктора Погорелова, аби він у найкоротші терміни створив спеціальну робочу групу з представників відповідних управлінь міста та членів ініціативної групи велогромади. Головним завданням її має стати перегляд проекту реконструкції вул. Швабської та подальше планування мережі велодоріжок в м. Ужгород разом з супутньою велоінфраструктурою.

Таке саме звернення було направлене до всіх депутатських фракцій Ужгородської міської ради, з проханням підтримати жителів міста у їх бажанні долучитися до розвитку велообразу Ужгорода.

zakarpatpost.net