Закарпатські та словацькі журналісти зустрілися в Ужгороді

У четвер, 26 квітня, голова ОДА зустрівся із словацькими журналістами на чолі з Петером Кубіні, головою Словацького синдикату журналістів.

Між закарпатськими та словацькими засобами масової інформації потрібно налагоджувати більш тісний зв’язок – основна тема зустрічі. Рік тому між групою закарпатських журналістів та Словацьким синдикатом журналістів було підписано договір про співпрацю, вже проводився обмін журналістами, закарпатські медійники неодноразово відвідували Словаччину. Однак цього недостатньо – так вважають журналісти обох країн.

– Сьогодні ми приїхали на Закарпаття, аби підготувати платформу для спільної роботи із закарпатськими колегами. У нас є вже підписаний договір,  та хотілося б, аби було більше практичних напрацювань. Ми хочемо писати про Закарпаття у наших словацьких засобах масової інформації, відповідно, хочемо бачити публікації про нашу країну у закарпатських ЗМІ, – зазначив Петер Кубіні.

Попри добрі міжнародні відносини, у Словаччини та України є спільні проблеми. У першу чергу, йдеться про візові питання, контрабанду та нелегальну міграцію.

Минулого року було облаштувано Центр словацької культури, також в Ужгороді діє школа із словацькою мовою навчання. Та потрібно в ЗМІ висвітлювати не тільки позитивні моменти, – інформують  з прес-центру Закарпатської ОДА.