Секретар Ужгородської міськради БЮТівець Віктор Щадей незаконно вторгся до Карпатського університету імені Волошина

27 квітня, в Ужгороді за внутрішнім двором будівлі, що розташована за адресою вулиця Гойди, 4, секретар та депутат міської ради від фракції БЮТ Віктор Щадей та депутат від цієї ж фракції Василь Гнатків здійснили спробу перешкодити проведенню робіт з розчищення території на ділянці, що знаходиться у приватній власності вищого навчального закладу –Карпатського університету імені  Августина Волошина.

Ділянка входить до складу цілісного Духовно-навчально-наукового комплексу Української Православної Церкви та Міністерства освіти і науки, молоді і спорту України «Ужгородська українська богословська академія імені святих Кирила і Мефодія – Карпатський університет імені Августина Волошина».

Зокрема, В. Щадей без дозволу власника вторгся на земельну ділянку за адресою м. Ужгород, вул. Гойди, б/н, яка належить університету на праві приватної власності, розповсюджував недостовірну інформацію в присутності третіх осіб про необхідність, ніби-то, якихось дозвільних документів для проведення розчистки території (суботника), що супроводжувалося перешкоджанням та блокуванням роботи працівників по прибиранню земельної ділянки, різноманітних звернень до мешканців сусідніх будівель та працівників міліції, що були безпідставно викликані на місце події.

Співробітники міліції, які прибули на місце, після перевірки документів власника, не висловила жодних зауважень щодо проведення вищезгаданих робіт на ділянці.

Карпатський університет імені Августина Волошина є власником даної земельної ділянки, яка знаходиться за адресою: м. Ужгород, вул. Гойди б/н та виходить до задньої частини двору будівель по вул..Гойди, 4, також придбаних у власність університету та академії, що підтверджується Державним актом на право власності на земельну ділянку серія ЯЛ №240454.

У даному контексті варто додати, що згідно з ч. 4 ст. 373 ЦК України – власник земельної ділянки має право використовувати її на свій розсуд відповідно до її цільового призначення. Відповідно до чинного законодавства право власності на земельну ділянку поширюється на поверхневий (грунтовий) шар у межах цієї ділянки, на водні об’єкти, ліси, багаторічні насадження, які на ній знаходяться, а також на простір, що є над і під поверхнею ділянки, висотою та глибиною, які необхідні для зведення житлових, виробничих та інших будівель і споруд.

Що спонукало секретаря міськради, обраного до ради за списками БЮТ, Віктора Щадея до явно протиправних дій та незаконного посягання на приватну власність, наразі залишається нез’ясованим. Та для нас зрозуміло, що не бажання утверджувати законність та правопорядок. Хоча в умовах політичної конкуренції в Україні дивним є той факт, що представник опозиційної сили БЮТ відверто і цинічно нехтує конституційними гарантіями та діючим законодавством України, щодо недоторканості приватної власності. У даному випадку, приватної власності вищого навчального закладу та церковної структури Української Православної Церкви.

Якщо саме такі як Віктор Щадей беруться захищати законні права громадян України, то спаси нас Господи Боже від них. Бо і без них вистачає тих, хто кинув народ на поталу.

Керівництво Карпатського університету направило відповідну заяву у правоохоронні органи з проханням порушити кримінальну справу за фактом вчиненого Віктором Щадеєм злочину. Адже він як посадова особа перевищив свої повноваження, вимагаючи припинення проведення законних робіт без відповідних на те повноважень, що більше походить на якусь PR-акцію, а не відстоювання прав мешканців, із залученням ЗМІ та вигукуванням незрозумілих гасел, повідомили zakarpatpost.net у прес-службі УУБА – КаУ.

zakarpatpost.net