Закарпаття: Заробити крадіжками на життя колишньому “зекові” не вдалося

Днями у чергову частину Мукачівського міського відділу міліції надійшла заява від господаря однієї з новобудов, розміщеної поблизу центральної частини міста. Чоловік повідомив про те, що його обікрали.

За словами потерпілого, з його будинку зникли електроінструменти, пилосос, зварювальний апарат, «болгарка», каструлі, ящики з жуйками, запальничками та інше.

Аби вийти на слід злодія, оперативники, насамперед, вирішили перевірити осіб, котрі свого часу були судимі за аналогічні злочини. І не помилилися. Неподалік цієї новобудови, у будинку навпроти мешкає жінка, яка колись відбувала покарання за вбивство. Сусіди розповідали, що ця пані останнім часом прихистила в своїй оселі трьох чоловіків, теж неодноразово раніше судимих. Саме їх відразу і запідозрили правоохоронці у причетності до скоєння крадіжки. Міліціонери встановили, що зловмисники, переконавшись, що в будинку нікого нема, через вікно проникнули до новобудови. Все, що могли самотужки витягнути з будівлі, вони забрали.

Наступного ж дня компанія подалася збувати крадене. Більшу частину зловмисники змогли продати випадковим перехожим. Навіть таксисту, який перевозив мукачівцям металеве начиння до пункту здачі металобрухту, перепала «болгарка» за півціни. Та тішитися вирученими грошима, довелося чоловікам недовго. Того ж дня їх затримали правоохоронці.

Головний фігурант справи, як з’ясували працівники міліції, окрім цього злочину, причетний до скоєння серії й інших крадіжок. На початку березня цього року він викрав з одного із дворогосподарств два металеві бідони, водночас поцупив три люки. Мукачівець зізнався: ці металеві речі він розбивав і здавав у пункти металоприйому. Так, тільки за два бідони він отримав 300 гривень.

Проти крадія порушена карна справа за ст.185 ч.3 Кримінального кодексу України («Крадіжка»). Тепер йому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном до шести років.

Наталія МАШІКО, Мукачівський МВ УМВС України в Закарпатській області