Міськвиконком Ужгорода заборонив скандальну забудову внутрішньоквартальної території на вулиці Гойди

Відбулося позачергове засідання Ужгородського міськвиконкому. на якому затвердили рішення щодо заборони будівельних робіт по вул. Ракоці-Гойди (всередині квартальної забудови).
Виконком скликали терміново, адже до міської влади звернулися мешканці подвір’я вулиць Ракоці які протестують проти робіт, що почалися близь їх будинків. Оскільки забудова даної території вочевидь суперечить нормативам, міський голова Віктор Погорєлов скликав позачергове засідання виконавчого комітету, на якому одноголосно проголосували за зупинку будь-яких будівельних робіт на території цього подвір’я.

У рішенні йдеться заборонити управлінню архітектури та містобудування погоджувати будівельний паспорт на будівництво об’єктів по вул. Ракоці-Гойди (всередині квартальної забудови) до затвердження детального плану забудови території міста.

Також у рішенні виконкому № 127 від 28 квітня (доступному на офіційному сайті міської ради за посиланням: http://umr.uzhgorod.ua/download/v/127_pro_zaboronu_bydivnuctva.pdf) зазначено: звернутися в інспекцію ДАБК в Закарпатській області про недопущення реєстрації декларації та/або повідомлення про початок будівельних робіт по вул. Ракоці-Гойди (всередині квартальної забудови) до затвердження детального плану забудови території міста Ужгород.

Міська влада звертається і до прокурора міста Ужгород для вжиття заходів прокурорського реагування стосовно відповідності будівництва нормам чинного законодавства України, – повідомили zakarpatpost.net  у  прес-службі Ужгородської міської ради.

zakarpatpost.net