«Клатч» – перший закарпатський жіночий тележурнал

Що приховує жіноча сумочка?

Півроку тому у закарпатському телепросторі з’явився новий продукт – перший закарпатський жіночий телевізійний журнал «Клатч». Широкомасштабна годинна програма виходить щомісяця в ефірі ТРК «Даніо» (21-й канал) і дублюється на РТК «Хуст» .

«Проект для жінок, про жінок і не тільки» – так охарактеризували своє «дітище» його автори, який, втім, залюбки дивляться й ті, кому, на перший погляд, ніякого діла немає до суто жіночих тем.

Отже, КЛАТЧ – це маленька сумочка прямокутної форми без ремінця, яку дами тримають в долоні. Аксесуар сучасних модниць з вечірнього перекочував у повсякденне життя, причому жінки, з притаманною їм фантазією і вмінням, примудряються вмістити в цю крихітну річ розміру гаманця найнеобхідніші і найнесподіваніші предмети.

«Це й лягло в основу назви і загальної концепції програми – розповідає автор і керівник проекту Лариса Липкань. – Ви заглядали колись в жіночу сумочку? У мене, до прикладу, там є все: від блиску для губ і блокнота – до пульта від автомобільного магнітофона, в якому вже кілька тижнів потрібно замінити батарейку, зарядки до телефонів, клаптики тканини – взірці майбутніх домашніх гардин, ручки, цукерки, візитки і ще безліч потрібних і не зовсім дрібниць. Так от «Клатч» у телевізійному форматі – те саме. Більше десятка рубрик різних тем і спрямувань, об’єднані стилем однієї програми».

«Фішка» проекту – в його самоокупності. Паралельно з переліком продукції певної фірми у рубриці «Фешн» подається інформація про основні сучасні модні тенденції. Герої сюжетів дають рекомендації щодо того, як закарпатцеві вдома вдягнутися стильно, не витрачаючи зайвих коштів, як дотриматися ділового дрес-коду тощо.

Рубрика «Кухня» дає рецепти цікавих страв, навчає як традиціям крайової і європейської кулінарії, так і взагалі культурі харчування. Рубрика «Гість» знайомить глядачів з відомими приїжджими фотографами, політиками, письменниками, музикантами. Для любителів мандрівок – рубрика «Подорож». Так, журналісти 21-го каналу вже побували у Лапландії і Шрі-Ланці, спілкувалися з фінським Санта-Клаусом, попереду – відеонариси про Адріатику, Іспанію та інші країни.

На сторінках «Клатчу» з’являються сюжети про світське життя Закарпаття, благочинні акції, здоровий спосіб життя, рекомендації щодо пошуку роботи, розповіді про цікавих колекціонерів, людей з незвичайними хобі чи іменами.

Оригінальна нестандартна подача матеріалів – заслуга оператора і режисера Галини Ларіонової. Зовсім звичайну телестраву вона вміє приготувати таким чином, що виходить делікатес з несподіваними нотками і цікавим присмаком. Обличчя програми – ведуча Ольга Бартєнєва. Це також певною мірою експеримент, оскільки дівчина не має зовсім ніякого відношення до телебачення і журналістики. Монтаж, професійне музичне і графічне оформлення додали все для того, щоб проект відбувся. Величезна заслуга в цьому і директора телеканалу Алли Петрової, яка вітає креативні експерименти своїх працівників і ніколи не перешкоджає реалізації їхніх задумок. 

«Наша задача, окрім відверто розважальної, – навчити закарпатців бути окрасою краю, в якому вони живуть, – пояснює Лариса Липкань. – Зовнішній вигляд, манера розмовляти, інтелект, обізнаність громадян формують імідж регіону, який вони представляють. «Давайте разом робити наше місто красивішим» – кредо програми. Тож будемо старатися. Слідкуйте за ефірами «Клатчу» – попереду багато цікавого!».

nedilya.net