Євро-2012 — це шанс зупинити режим Януковича — донька екс-прем’єра

Лише санкції проти конкретних представників влади Президента Віктора Януковича можуть вплинути на їхнє ставлення до політичних в’язнів в Україні, чиє життя нині в небезпеці, заявила 30 квітня на прес-конференції у столиці Чехії Празі Євгенія Тимошенко, донька ув’язненої колишнього Прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко.

За її словами, бойкот, який нині планують організувати європейські лідери під час європейського чемпіонату з футболу в Україні, є “останнім дипломатичним попередженням режимові Януковича”, щоб він “припинив політичні репресії, щоб зупинив політичну кризу в Україні, звільнив політичних в’язнів, припинив їхні тортури у в’язниці і дозволив їм брати участь у парламентських виборах”.

На переконання Євгенії Тимошенко, європейські лідери повинні використати нагоду європейського чемпіонату, щоб змусити українську владу дотримуватися міжнародних зобов’язань.

“Євро-2012 – це реальний шанс для Януковича і його уряду, щоб почати рухатися в напрямку виконання вимог Парламентської асамблеї Ради Європи, всього демократичного світу, щоб почати дотримуватися прав людини та європейських стандартів. Це – те, про що насправді йдеться в Угоді про асоціацію”, – заявила вона.

Останніми днями, зокрема, стало відомо, що ціла низка чільних політиків Європейського Союзу і європейських країн відмовляється приїжджати до України на заходи Євро-2012, якщо нинішнє становище навколо справи Юлії Тимошенко не зміниться.

Колишня Прем’єр-міністр, яка перебуває в ув’язненні, заявляє, що зазнала фізичного насильства і тілесних ушкоджень із боку працівників виправної колонії. У правоохоронних органах запевняють, що заяви про побиття неправдиві, а синці колишнього прем’єра мають інше походження.

Чоловік колишнього прем’єра Олександр Тимошенко раніше отримав притулок у Чехії.

gazeta.ua