Суркіс вимагає припинити спекуляції навколо Євро-2012

Президент ФФУ Григорій Суркіс заявив, що проведенню Євро-2012 в Україні ніщо не загрожує, а усі заяви про перенесення/скасування турніру є плітками. “Керівництво Європейського футбольного союзу висловило задоволення загальним ходом підготовки до турніру в Україні та Польщі. Під час обговорення поточних питань було підкреслено, що приймаюча сторона в цілому виконала взяті на себе зобов’язання щодо будівництва та реконструкції головних об’єктів інфраструктури, які дадуть змогу провести чемпіонат Європи на належному рівні”, – заявив президент ФФУ.

Зокрема, Мішель Платіні особисто подякував представникам урядів обох держав за оперативне вирішення нагальних матеріально-технічних та фінансових проблем, котрі виникали у рамках підготовки до Євро-2012.

“Президент УЄФА вкотре заявив − він упевнений в тому, що футбольне свято в Україні та Польщі буде цікавим, привабливим та успішним. Адже організаторам грандіозного спортивного заходу залишається доробити лише незначні дрібниці”, – додав Григорій Михайлович.

“Такою була і є на сьогоднішній день офіційна позиція УЄФА стосовно результатів кількарічної наполегливої роботи країн-господарок турніру. Жодних інших інтерпретацій з цього приводу у коридорах штаб-квартири УЄФА ані українська, ані польська делегація не почули. Тому я наполягаю на припиненні будь-яких спекуляцій навколо теми Євро-2012. Це стосується, у тому числі, і розповсюдження пліток про нібито заяву президента Іспанської федерації футболу пана Вільяра, який буцімто звернувся до УЄФА з пропозицією перенести турнір до Іспанії. Я розмовляв з колегою по телефону. Він сказав, що це нісенітниця і що ніяких коментарів щодо цього він нікому не давав”, – зазначив Суркіс, коментуючи підсумки чергового засідання керівної групи Євро-2012, яке пройшло 30 квітня у Ньоні.

prosport.tsn.ua