Травневі свята в Ужгороді: що і за скільки?

Цими днями обласний центр Закарпаття заповнений гостями. Усі у пошуках відпочинку мандрують до центру міста.

Тут цими днями проходить маса заходів, а для того, аби відпочивальники не були голодними, на площі Поштовій розгорнулися кілька десятків наметів зі смачними стравами.

Перш за усе про ціни: вони майже приблизно такі, як і на усіх фестивалях краю. За 100 грамів шашлику доведеться викласти 18 гривень, за порцію славетного бограчу – 15. Що стосується іншої смакоти, то смажені ковбаски – 10 гривень, картопля з салом – 6.

Напої у середньому по 6 гривень: це квас, пиво, сік. Подбали організатори і про вбиральні, біотуалети розміщені поряд з ярмарком, є чоловічі і жіночі, вхід – 1 гривня.

Що ж до сувенірів, то це окрема тема. Їх на фестивалі представлена сила силенна. До слова китайські тенденції, які останнім часом зайняли вагому частину сувенірної продукції країни, починають здавати свої позиції.

Цими днями ужгородську площу заповнили усе більше яток із вітчизняною продукцією, проте відсоток закарпатського усе ж залишається невеликим. Зазвичай це крам з Львівської й Івано-Франківської областей. Коштує “сувенірка” від 5 гривень за магнітик і до кількох сотень за вишиванку.

Вікторія ЖУЙКО

mukachevo.net