Біологи УжНУ цілували жаб

Нещодавно студенти біологічного факультету УжНУ відзначили своє професійне свято, до якого підготувалися заздалегідь і ретельно.

Напередодні святкування  була проведена V регіональна конференція молодих вчених та студентів «Проблеми збереження біорізноманіття Українських Карпат» та організована фотовиставка «Мій рідний край», презентація робіт талановитих представників факультету. Крім того, у рамках святкування відбувся матч між футбольними командами викладачів та студентів біологічного факультету.

Кульмінацією  свята стала акція «Посади дерево» та змагання на приготування кращого бограчу. Поки одні варили бограч, інші – висаджували дерева з надією, що закладають справжню біологічну алею. У змаганні на кращий бограч брали участь три команди студентів й одна – викладачів.
 
Страви всіх учасників вдалися на славу, але згуртованість та вміння налаштуватися на перемогу  допомогло команді «Арніка» вибороти першість у кулінарних змаганнях.
 
Розважальна програма заходу розпочалася оголошенням переможців у номінації «Викладач року» та «Студент року». Тріумфаторами стали: доцент кафедри ботаніки Юрій Петрус та студент 2 курсу Юрій Балог. Завершився захід веселими тематичними конкурсами, під час яких учасники косили траву, плели вінки, їли на швидкість яблука, цілували справжню жабу.