Одразу після бурхливого святкування випускників відправили на іспити

У четвер, 3 травня останній дзвоник пролунав у всіх школах країни. Щоправда, незвично – закінчення навчання призначили на місяць раніше.

Дивіться ФОТО Останній дзвоник відсвяткували як по нотах: банти, фонтани, алкоголь

Через проведення Євро-2012 уроки закінчилися тільки в учнів 11-х класів. 9-класники зроблять це через тиждень. Втім, вчора гуляли усі.

Шкільні подвір’я забуяли цвітом, прикрашені стрічками хлопці й дівчата, веселі усмішки на обличчях та оберемки квітів у руках – такою була картина сонячного травневого ранку по всій країні.

Самі випускники до такого прискорення ставляться по-різному. Хтось радіє тому, що вдасться швидше пережити всі екзамени та атестації, а комусь ще хочеться повернутися до школи.

Вчителі також невдоволені перенесенням закінчення навчання на цілий місяць. “Дітям не дали не те, що довчитися, але й відсвяткувати останній дзвоник та скласти іспити. Звичайно, не є добре”, – нарікає класний керівник 11-го класу.

Вчора вдень учні мали можливість востаннє посидіти за шкільними партами, а ввечері – відсвяткувати свою “свободу”. А сьогодні на них вже чекає державна атестація та ЗНО.

Нагадаємо, державна підсумкова атестація випускників 11-х класів пройде з 4 по 11 травня. 12 травня вони отримають свої атестати, а сесія ЗНО розпочнеться з 15 травня і триватиме до 7 червня.

Тим часом випускники перебувають у доброму гуморі та сподіваються, що важкий книжково-конспектний період незабаром скінчиться.

Втім, до канікул ще далеко. Так, малечі доведеться вчитися ще до кінця травня. На тиждень раніше уроки закінчаться в 9-класників.

tsn.ua