У Виноградові відгуляв фестиваль “Угочанська лоза”

6 травня уже вдев’яте у серці Виноградова у рамках фестивалю «Угочанська лоза» кращі винороби Закарпаття зібралися заради того, аби визначити, чиє ж вино найкраще.

Урочиста костюмована хода через усе місто пройшла до парку Перені, де і відбулося основне дійство.

Гості з різних районів Закарпаття, сусідніх областей, з Угорщини, Словаччини, Румунії та Польщі насолоджувалися дарами Виноградівщини, знайомилися із побутом та культурою місцевого населення, куштували національні страви і просто насолоджувалися щирою та гостинною атмосферою закарпатського фестивалю.

Свято відвідало і чимало високопоставлених гостей: голова Закарпатської обласної ради Іван Балога, перший заступник голови Закарпатської ОДА Іван Бушко, голова Виноградівської районної ради Олег Любімов, голова Виноградівської РДА Тетяна Граб, гості з-за кордону.

76 підприємців-виноробів із різних районів Закарпаття виставили своє вино для оцінки дегустаційної комісії. Переможці — визначені. Найкращі — відзначені подарунками від обласної влади.

Атмосфера свята панувала у кожному дворогосподарстві, господарі яких гостинно запрошували до столу, аби скуштувати місцевих страв та напоїв. Народна пісня, щирі посмішки та веселощі — вірний показник того, що свято і справді вдалося. А головний його атрибут — вино — знайшло свого поціновувача.

Голос Карпат