Чиновники Закарпатської ОДА висадили 650 дерев

У суботу, 5 травня, голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида, його заступник Антон Громовий, керівники управлінь та інші працівники обласної адміністрації долучилися до всеукраїнської акції «За чисте довкілля». У результат, за годину було висаджено кількасот хвойних дерев. Цього разу облаштувати вирішили кілька ділянок вздовж траси у напрямку Мукачева. Саджали хвойні дерева, які прикрашатимуть узбіччя дороги і в зимовий період. Так, за годину, посадовці висадили 600 смерек та 50 сосен. Саджанці надало ДП «Ужгородське лісове господарство», директор якого, Іван Костів, переконаний, що місце для таких дерев обрали вдало, тепер головне – догляд:

– Кожна ділянка, на якій ми саджали дерева, буде закріплена за окремими відповідальними особами. Адже раніше траплялися випадки, коли посаджені дерева за рік вже пропадали. Були і крадіжки саджанців. Тож догляд за ними дуже важливий.

На цьому благоустрій та озеленення Закарпаття не завершиться, повідомляє прес-центр Закарпатської ОДА. Подібну акцію “губернатор” обіцяє провести і восени, коли дерева вкорінюються краще.