Закарпаття: Керівництво області зустрілося з ветеранами напередодні Дня Перемоги

У вівторок, 8 травня, відбулася зустріч ветеранів та учасників бойових дій з керівниками Закарпаття.

У традиційному святковому обіді взяли участь голова облдержадміністрації Олександр Ледида, заступник голови адміністрації Антон Громовий, заступник голови обласної ради Андрій Сербайло, ветерани, керівники ветеранський організацій.

На традиційний обід було запрошено більше 60-ти ветеранів та учасників бойових дій Великої Вітчизняної війни, котрі сьогодні проживають в Ужгороді. Цього дня ветерани разом з керівництвом краю мали можливість поспілкуватися у вузькому колі, обговорити проблеми та спільно подумати над їх вирішенням. Від посадовців до ветеранів лунали слова подяки за їхній подвиг, воїни, в свою чергу, говорили про ту увагу, котру отримують сьогодні від керівників області та країни:

– Сьогодні Президент та Прем’єр-міністр приділяють нам багато уваги. Ми отримали матеріальну допомогу, яка вдвічі більша, ніж минулого року. Нам підвищили пенсії, обіцяють повністю забезпечити ліками. Плани хороші, і залежно від того, як надходитимуть гроші у державний бюджет, виплати підвищуватимуться й надалі. Ми на це щиро сподіваємося, – розповів голова комітету ветеранів війни Закарпатської Ради організації ветеранів Олег Самойлович.

На рівні області сьогодні діють і обласна, і державна програми підтримки ветеранів.

– Головне завдання, що стоїть сьогодні перед нами, – оздоровлення ветеранів, адже саме з цими проблемами вони звертаються до обласної влади найчастіше. Ліки, санаторно-курортне лікування, безкоштовне та якісне медоблслуговування – цьому ми сьогодні приділяємо увагу в першу чергу, – зазначив Олександр Ледида.

Прес-центр ОДА