У що вбираються народні обранці

Перш, ніж узятися за закони, народні депутати беруться за сезонне оновлення гардероба.

Які підбори оббивають пороги Верховної ради, у що вбираються народні обранці та якому взуттю віддають перевагу – цікавились кореспонденти ТСН-Особливе.

Скромний костюм від Ерменегільдо Зенья, однобортний піджак, защебнутий на один ґудзик та смугаста чорно-біла шовкова краватка, зав’язана на широкий віндзорський вузол. Олександр Горошкевич одягнутий за останньою парламентською модою. Депутат-регіонал активно підтримує образ брутального мачо –він засмаглий, неголений і не дає інтерв’ю.

Не відстає від молоді і колишній голова Верховної ради Іван Плющ – він схуд, не голиться, і як у юності носить блакитні сорочки під сірий піджак. Взагалі з настанням весни в світле – сіре та беж – перевдягається більшість депутатів.

Деякі, незалежно від сезону, поєднують піджаки із національним колоритом. Лілія Григорович не змінює собі ні влітку, ні взимку – на голові класичний равлик, чорне пальто із крупними блискучими ґудзиками та чорна сукня. Віддає перевагу монохрому регіоналка Інна Богословоська.

Але білий довгий кардиган та чорну сукню доповнюють фіолетові замшеві туфлі. Прикрасити шию шовковим шаликом вирішила депутат від фракції НУ-НС Ірина Геращенко.

Він нагадує колекцію Ерме дворічної давності. Утім, хоч фірма, заснована майже століття тому, і випускає щороку сотню нових принтів, старі не дешевшають – мінімум 300 доларів. Натомість плащ нашоукраїнки – це свіжа колекція Барберіз, останній писк моди.

Такі носять всі голлівудські знаменитості. В інтернеті такий тренч можна купити за 2000 євро, якщо справжній. Підробка коштує вдесятеро дешевше. За новими колекціями взуття пильно стежать парламентарі-чоловіки. Цьогоріч в тренді – Черч, Прада та Ґуччі.

Найбільше парламентарії люблять гостроносе. Воно візуально подовжує законотворчі ноги. Подекуди блискуче або з крокодилячої шкіри. Найдешевше – 500 доларів за пару. Утім, коментувати своє вбрання народні обранці відмовляються.

Кажуть, що тема несерйозна. А от регіоналка Тетяна Засуха про взуття теревенить охоче. Вона теж любить блискуче, але ще й на підборах. Найбільше – біле. Та підійде і кольорове, з відкритими пальчиками. Улюблена марка депутатки – Крістіан Любутен.

“Я завжди люблю взуття таке серйозне, красиве, на високому каблуку. Мені здається, воно завжди стройнить жінку. Мене тепер одягає синок, він дуже часто їздить за кордон. Більше розуміється у моді, чим я. Він купує мені сумки, купує взуття”, – розповіла нардепка.

Найдешевша пара від Крістіана Любутена обійдеться у 600 доларів. Ціновий максимум – вдвічі більше. На власний смак більше, ніж на ціну покладається новий омбудсмен Валерія Лутковська. Каже, що взуття цінує зручне, але на підборах. Проте не може згадати ані марку взуття, ані назву сумки.

“Поняття не маю, давайте разом подивимося”, – пропонує Лутковська Скромна назва Мармол видає благородне походження. Це нестаріюча класика від Фенді. Ручна робота, шкіра і натуральна фарба. Ціна – півтори тисячі доларів. Це якраз мінімальна депутатська зарплатня.

tsn.ua