47% українців вважають, що в Україні має бути дві державні мови

47% українців вважають, що в Україні має бути дві державні мови: російська та українська. Такі результати оприлюднила компанія Research & Branding Group, яка провела дослідження громадської думки населення щодо ставлення українців до мовного питання в країні.

Натомість 46% українців хотіли б бачити державною мовою тільки українську. Цікаво також, що дві третини жителів країни (62%) назвали рідною українську мову, яка є мовою спілкування у сім’ї (44%) і на роботі/навчанні (42%).
Для третини жителів України рідною мовою є російська (36%), для такого ж числа респондентів вона ж є мовою спілкування вдома (35%) і на роботі/навчанні (36%). Кожен п’ятий українець при спілкуванні як вдома (20%), так і на роботі/навчанні (21%) в однаковій мірі користується і українською, і російською мовою.

Збір інформації проводився методом особистого інтерв’ю в 24-х областях України і АР Крим. Респонденти відбиралися за квотною вибіркою, що репрезентує доросле населення країни за місцем проживання (область), статтю і віком. Обсяг вибіркової сукупності склав 2078 чоловік. Очікувана середня помилка вибірки складає +-2,2%.

gazeta.ua