Ангеліна Моняк розчарована другим місцем у “Голосі країни”

Про свою участь у проекті, плани на майбутнє, історію з “Віа-грою” та про те, чому не додає друзів у соціальних мережах дівчина розповіла у прес-центрі “Закарпаття”. 

“Я скажу правду, що звичайно я розчарована другим місцем. Звичайно, мені подобається перемагати, як і всім людям, це насправді так і є. Я хотіла перемогти і думаю, що заслужила цю перемогу. Однак так склалися голоси. Я сподіваюся, що це все було правдиво. Павло Табаков хороший мій друг, і я знаю, що йому потрібен був цей контракт. Мені насправді був потрібний не контракт, а титул, що це моя перемога. Тому, звичайно, я не дуже задовільнилася другим місцем”, — сказала Ангеліна з приводу другого місця у проекті “Голос країни”.

Власне, на шоу дівчина потрапила випадково. Каже, що все сталося спонтанно: заповнити анкету порадила подруга, яка знала про мрію Ангеліни. Про те, що дівчина справить велике враження на продюсера шоу Костянтина Меладзе, навіть не очікувала сама. “Коли я прийшла на кастинг, то Меладзе був вражений, мені самій дивно було чого саме. Він казав, що я переспівала якусь пташку, що і в естрадному вокалі, і в оперному — все просто ідеально, що він такого не бачив. Він сказав, що у своєму житті бачив дуже багато артистів, вокалістів, і здивувати чимось його вже важко, а тут вдалося. Я сама повірити не могла, що чую ці слова”, — зазначила Ангеліна.

Найважче співачці далося “сліпе прослуховування”, хоча і його “пережила доволі легко, бо було надзвичайно цікаво”. “Тільки учасники, які брали участь у проекті, можуть зрозуміти мене”, — стверджує Ангеліна Моняк і наголошує, що з усіма учасниками “Голосу країни” підтримує теплі стосунки, а з багатьма з них — дружні.

Дівчина розповіла, що рішення обрати Валерію своїм зірковим тренером було спонтанним. “Я так дивлюся: мені усі подобаються, це все неймовірні люди, зірки, які чогось досягли. А Валерія – це такий порив серця. Інтуіція така. Я зайшла далеко зі своїм тренером, то ж інтуіція, мабуть, не підвела”, — сказала вона.

Шаленого ритму життя, у якому Ангеліна жила під час проекту, їй дуже бракує. Стверджує, що на проекті панує надзвичайно тепла атмосфера, всі люди — дуже прості і позитивні. “Цей напружений ритм класний і дуже підходить артисту. Після того, як шоу скінчилося, я дуже сумую за всім: за проектом, сценою, людьми. Розлучатися було неймовірно важко” — каже співачка.

 Прокоментувала Ангеліна Моняк і чутки про те, що нібито вона йде у “Віа-гру”. “Насправді це все видумано журналістами. Це все придумано. Наскільки я знаю, в одному з інтерв’ю Костянтин Меладзе сказав, що я йому схожа на Надію Грановську. І от поповзли чутки, що я йду у “Віа-гру”. Але насправді це не так”, — зазначила дівчина.

Також вона наголосила, що інформація про небажання виконувати пісню “Memory” є неправдивою, адже сама запропонувала її. Та це не всі неточності, які були видані в ефір стосовно дівчини. За її словами, сюжет у програмі, відзнятий в Ужгороді, подав зовсім неправдиву інформацію. Ось що вона сказала з цього приводу: “Цей сюжет був жахливий, придуманий ніби я нічого ніколи не купувала, нічого не готувала. Це брехня. Скажу це так, як воно є. Тому що ясно, що це не так насправді. Просто був такий сюжет. Сказали, що от ти скажеш  те-то й те-то. Все було абсолютно за сценарієм, що мені дуже не сподобалося. Ми говорили по-різному, робили багато дублів, але чомусь вийшло саме так. Вийшло жахливо, я розумію. Я хотіла це якось виправити. Ясно, що це абсолютно дурниця, це абсурд”.
 
 Тепер на Ангеліну “посипалися” різноманітні пропозиції від організаторів різних конкурсів, режисерів оперних театрів, продюсерів, власників телеканалів, та вона вирішила відмовитися від них заради мрії — великої світової сцени.

“Зараз є дуже багато спокус, неймовірна кількість пропозицій — і естрадних, і телевізійних — але я пожертвую ними, просто відмовлюсь від них заради мрії. Бо я хочу навчатися у консерваторії, сподіваюся, що все вийде. Я насправді все життя мріяла виступати по всьому світі, у Європі. Я уявляла великі світові сцени, і думаю, що тільки з оперою можна досягти світового рівня. Бо естрада достойного рівня є лише в Америці, а щоб поїхати туди, це майже нереально. А з оперою я можу досягти певних вершин. Проект ще більше мене переконав, що потрібно займатися академічною музикою. Найбільше на цьому наполіг Костянтин Меладзе. Саме він сказав, що ти така неймовірна співачка і ніяку естраду співати не будеш. Хоча я могла, адже в мене надзвичайно широкий естрадний репертуар”, — розповіла Ангеліна.

Хоча особливо співом Ангеліна не займається. Принаймні на даний момент. Зазначила, що навіть під час проекту “просто розспівувалася і вчила пісні”. Однак впевнена, що все попереду, адже незабаром дівчина складатиме вступні іспити у консерваторію при Маріїнському театрі, що у Санкт-Петербурзі. Та уже зараз Ангеліна мріє про навчання в італійській консерваторії. А ще переконана, що, де б не була, залишиться українською співачкою, яка представлятиме нашу державу на світовому рівні. “Я і надалі хочу навчатись академічному співу, хочу стати оперною співачкою. Можливо, колись раніше мріяла про естраду, однак тепер не сумніваюся, що маю займатися оперним співом. Голос чим далі, тим стає сильнішим. Можливо, в 30 років мій голос стане таким стабільним, професійним. А в естраді в 30-35 напевно зв’язки зношуються і стираються. Я для себе вирішила, що опера – це вершина  музики, бо все базується на академічному співі. Мені потрібно було дійти до того”, — переконана дівчина.

Вперше думку, що Ангеліні потрібно займатися академічним співом, висловила її викладач із ПАДІЮНу Лариса Іванова. “Тоді я навіть не знала, що таке “академічний”. Для мене всі ті терміни були невідкритими. Тобто я абсолютно нічого не знала. І мені сказали: “у тебе академічний голос, ти можеш стати оперною співачкою”. Але я якось не звернула на те увагу. Хоча музикою хотіла займатися із самого дитинства. Саме Лариса Михайлівна порадила мені вступити до музучилища. Я поступила одразу на 2 курс відділення академічного співу музичного училища імені Задора. Мені там дуже подобалося навчатися, але зараз я покидаю навчання”, — поділилася Ангеліна Моняк.

Надія Підгородська, викладач Ангеліни з вокалу, пишається ученицею: “Ангеліна — дуже здібна і талановита. Півтора року не пройшли даремно. Коли вперше мені привели миловидну дівчину з приємним тембром голосу, я подумала, що з неї можна зробити дуже хорошу, прекрасну, оперну співачку. І ми не помилилися. В неї дійсно прекрасний тембр голосу, а ще й піддатливий. Бачите, широченний діапазон, і я бачу в ній перспективи стати співачкою не українського, а дійсно світового рівня.  Голос розвивається дуже інтенсивно. За 1,5 року вона досягла того, що хтось досягає за 7-8 років”.

А от мама Ангеліни — Наталія Іванівна — не тільки пишається, але й страшезно хвилюється за доньку. За її словами, інколи під час прямих ефірів настільки переймалася,  що думала про необхідність послуг “швидкої”. А загалом же успіх дочки був для неї досить несподіваним.

Наприкінці Ангеліна відповіла на запитання читача “Закарпаття онлайн” стосовно того, чому вона не додає друзів у соціальних мережах: “Я додаю у друзі тільки реально знайомих людей. Я ціную кожного, але, вибачте, додаю тільки тих, кого знаю особисто”.

zakarpattya.net.ua