Вихованці дитячого притулку у закарпатському Батьові зустрічали гостей

Відвідати дітей, привезти їм необхідні речі, та і просто побавитись із малечею приїхали 9 травня члени чопської молодіжної ініціативи під робочою назвою «Разом» спільно з представниками церкви «Місто життя».

Візит був запланований ще на квітень, однак з об’єктивних причин (у притулку дітки хворіли на вітряну віспу), його довелось перенести. Та вимушене очікування зробило зустріч ще більш сповненою емоцій: діти раділи гостям, легко йшли на контакт, розповідали вірші і співали пісень.

Наразі у батьовському дитячому будинку перебуває 31 дитина віком від 3 до 15 років (хоча «верхній поріг» дозволяє тут перебувати за потреби і 18-річним). Напередодні візиту шестеро вихованців якраз відбули у нові родини: з притулку малечу взагалі забирають у сім’ї доволі часто, розповіли працівники притулку.

А для тих дітей, що залишились, гості привезли «розважальну» програму: з піснями, театральною постановкою, дитячим малюнком на асфальті, видуванням повітряних кульок. Опісля – солодкий стіл і роздача одягу, взуття, іграшок, дитячої літератури.

Збирали речі для дітей у притулку всім миром: долучились і школярі чопської ЗОШ№1, і небайдужі городяни, і крайові журналісти. Яким малеча з дитбудинку при прощання передала слова подяки, а до них – розмальовані і розписані власними іменами і надписами «Дякуємо» своєрідні «листівки».

Тетяна Кашуба

Закарпаття онлайн