На Закарпатті перевіряють атракціони

Готуючись до періоду масових відпусток, літніх канікул у школярів, фахівці територіального управління Держгірпромнагляду у Закарпатській області здійснюють перевірки атракціонів.

На сьогодні, зокрема, вже проведено п’ять  перевірок суб’єктів господарювання щодо дотримання умов безпечної експлуатації атракціонної техніки. Виявлено 39 порушень нормативно-правових актів з промислової безпеки та охорони праці.
 
Так, деякі атракціони розпочали свою роботу без паспортизації, відповідних дозволів Держгірпромнагляду,  а їхній обслуговуючий персонал не пройшов навчання і перевірку знань з техніки безпеки. Виявлені також факти можливого доступу сторонніх осіб до щитків керування атракціонами тощо.
 
Як наслідок, заборонено експлуатацію двох атракціонів, до адміністративної відповідальності притягнуто п‘ятьох перших  керівників. На усунення виявлених порушень видані приписи та розпорядження, виконання яких знаходиться на контролі в теруправлінні.
 
А загалом на території Закарпаття  в експлуатації знаходиться 23 одиниці атракціонної техніки, у т.ч. шість пересувних атракціонів.

Територіальне управління держгірпромнагляду в Закарпатській області