На Свалявщині школі подарували профорієнтаційний термінал

Вдало обрана професія – це фундамент майбутнього життя. Свідомо обрана професія – крок до досягнення успіху, становлення особистості.

Надавати інформацію про світ професій – одне з завдань працівників центру зайнятості. Тож 8 травня 2012 року, спеціаліст Свалявського районного центру зайнятості – Тетяна Барта провела профорієнтаційний урок для учнів 11 класу Березниківської загальноосвітньої школи. Під час заходу діти отримали буклети, папки з описами професій, ознайомилися з паспортами підприємств, організацій, установ та переліком навчальних закладів області.
 
Справді, яку професію обрати, коли ти молодий і для тебе все цікаво? Відповіді не дасть ніхто. Хіба що сам відчуєш: це – твоє.
Найчастіше для старшокласників порадниками стають батьки. А вони – держслужбовці, лікарі, вчителі, слюсарі, за звичай спонукають до переваг своєї професії.
 
Батькам здається, що краще нащадкові піти шляхом матері чи батька. Хоча буває і навпаки. Тому й трапляються масові випадки, коли молодий спеціаліст поповнює лави безробітних, оскільки йому не подобається ні обрана спеціальність, ні пропонована роботодавцем заробітна плата. Який вихід?
 
Нещодавно державна служба зайнятості для майбутнього молодого покоління запропонувала ноу-хау, а саме «Профорієнтаційний термінал». За словами директора школи, цей термінал допоможе сформувати у школярів уявлення про майбутню трудову діяльність, розширити їх знання про світ професій та перспективи розвитку кар′єри, а відтак – правильно обрати професійний шлях.
 
Профорієнтаційним терміналом можна користуватися упродовж всього навчального року. Окрім всього, він виконує ще й пізнавальну функцію. З терміналу учні дізнаються про сучасні професії та розмаїття навколишнього ділового світу, а також наскільки затребувана обрана професія на вітчизняному ринку праці, та багато іншої цікавої інформації.
 
Наприкінці уроку, спеціаліст центру зайнятості підкреслила, що правильний вибір професії дозволить учням в майбутньому стати справжніми професіоналами та отримати користь і задоволення від праці.