Закарпатські міліціонери наполегливо просять не продавати дітям алкоголь та сигарети

Міліція звертається із проханням неухильно дотримуватися чинного законодавства, не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям. 

На теперішній час значної актуальності набула проблема пияцтва та тютюнокуріння серед дітей. У лютому 2012 року набрав чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв», яким внесено зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення, а саме до статті 156, якою передбачено заборону продажу пива (крім безалкогольного), алкогольних, слабоалкогольних напоїв або тютюнових виробів особі, яка не досягла 18 років.

За порушення працівником підприємства (організації) торгівлі або громадського харчування правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами – тягне за собою накладення штрафу від 30 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, повідомили “НЕДІЛІ” в СЗГ УМВС області.

Міліція звертається із проханням неухильно дотримуватися чинного законодавства, не продавати пиво, алкогольні, слабоалкогольні напої та тютюнові вироби дітям. Адже кожен з нас відповідає за майбутнє покоління.

Продаючи спиртне та цигарки дітям задумайтеся, що хтось може запропонувати закурити чи випити й Вашій дитині. І ніхто не може сказати, що після цього може статися.

zakarpatpost.net