Справу закарпатських наркоторговців направили до суду

8 грудня 2011 року була порушена кримінальна справа стосовно 4 закарпатців, які займалися збутом наркотиків на території Берегівського району.

Їх дії підпадають під дві статті кримінального кодексу України: стаття 306 ККУ – використання коштів, здобутих від незаконного обігу наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів та стаття 307 ККУ – незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів.

26-річна берегівчанка Анжеліка та її 27–річний співмешканець, не маючи офіційної роботи та ніде не навчаючись, вирішили заробляти продажем наркотиків. Вони познайомилися з 26-річним мешканцем Берегова, який також погодився «співпрацювати» з ними.

Розробили чіткий план дій. Один з них діставав у знайомого наркотики (марихуану чи гашиш), інший – підшукував «клієнтів» для збуту дурман-зілля, а дівчина була, так би мовити, гарантом того, що оборудка відбудеться. Після того, як клієнт погоджувався купити кілька грам наркотику, 27-річний хлопець брав у нього гроші (адже вільних фінансів для такого бізнесу ні у кого з них не було), дзвонив іншому учаснику ланцюжка, який у свою чергу брав «травку» у третього берегівчанина.

Весь цей час, поки хлопці передавали з рук в руки наркотики та гроші, дівчина Анжеліка сиділа у барі з «клієнтом» і чекала – таким чином вона виступала «залогом», що за нею повернуться і віддадуть «клієнту» зілля. До речі, за це вона отримувала по 100-200 грн. за оборудку. Кожен з них мав свою «долю» з продажу наркотиків.

Так, ці четверо закарпатців «промишляли», збуваючи від 4 до 10 гр. наркозілля за раз, із жовтня по грудень 2011 року і встигли продати різним людям близько 82 грами гашишу і 19 грам марихуани, заробивши при цьому понад 9300 грн.

7 грудня минулого року їх було затримано. Якщо суд визнає їх винними у скоєнні вказаних злочинів – їм загрожує від 6 до 10 років позбавлення волі, а організатору – 12 років тюрми, повідомили газеті “НЕДІЛЯ” у прес-службі прокуратури області.

zakarpatpost.net