Закарпатський «Фронт Змін» взяв участь у Форумі Об’єднаної опозиції

Форум Об’єднаної опозиції відбувся у минулу суботу, на Михайлівській площі в Києві. На захід прибули делегати з усієї України від політичних сил, що входять до Об’єднаної опозиції: «Батьківщини», «Фронту Змін», Народного Руху України, «Народної Самооборони», партій «За Україну!» та «Реформи і Порядок».

За словами голови Закарпатської обласної організації партії «Фронт Змін» Валерія Лунченка, Форум Об’єднаної опозиції продемонстрував, що насправді в Україні з’явилася сила, здатна перемогти Януковича та його режим.

“Ще донедавна це мало хто вважав можливим. Формування такої сили довелося чекати протягом довгих 20 років, але опозиційні політики полишили власні амбіції задля того, аби єдиним фронтом вступити в боротьбу і виграти”, – підкреслив Лунченко.

На Форумі лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк оголосив, з чим Об’єднана опозиція іде на вибори. Першочерговим кроком демократичної більшості у новообраному парламенті буде закон про порядок імпічменту президента. «Ми ліквідуємо монархію Януковича», – наголосив Яценюк.

Об’єднана опозиція ліквідує Конституційний суд, який керується не законами, а виконує накази Януковича.

Також у програмі значаться: одержавлення незаконно приватизованих владою стратегічних об’єктів, запровадження процедури відкликання народних депутатів, скорочення удвічі витрат на парламентарів, скасування інституту голів обладміністрацій.

Об’єднана опозиція планує радикально скоротити кількість податків – із більш ніж ста до семи! «В Україну прийдуть інвестори і створять нові робочі місця», – запевнив учасників Форуму Яценюк.

Відповідно до програми опозиції, мінімальна зарплата має становити не менше двох прожиткових мінімумів – 2400 гривень.

Демократична більшість відновить поправку Яценюка, яка передбачає перерахунок пенсій для 10 млн українців. «Пенсіонери отримають додатково 334 гривні як плату держави за підвищення цін і тарифів», – сказав він. А чиновникам більше не нараховуватимуться пенсії за привілейованою шкалою: «Отримуй стільки, скільки заробив, а не за те, в якому кріслі сидів».

Об’єднана опозиція звільнить із тюрем політичних в’язнів, а всі посадовці, причетні до політичних переслідувань, будуть притягнуті до відповідальності.

Валерій Лунченко проінформував, що, згідно із затвердженою на Форумі резолюцією, в усіх регіонах країни, в тому числі і на Закарпатті, пройдуть громадські слухання, на яких кожен громадянин зможе доповнити запропоновану програму дій.

Кінцевий результат документу, з яким опозиціонери підуть на вибори, буде оголошено на З’їзді Об’єднаної опозиції, який відбудеться наприкінці липня, повідомили газеті «НЕДІЛЯ» у прес-службі Закарпатської обласної організації Політичної Партії «Фронт Змін»

zakarpatpost.net