МВС пропонує встановити камери спостереження у громадських місцях

Міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко підготував пропозиції до Ради національної безпеки і оборони України щодо гострої необхідності розгляду питання про встановлення в громадських місцях систем відеоспостереження.

За даними МВС, ефективність їх застосування підтверджується зарубіжним досвідом правоохоронної діяльності. Зокрема, використання систем відеоспостереження в країнах ЄС і США значно сприяє оперативності реагування на правопорушення, швидкому встановленню винних.

“Світовий досвід показує, що наявність систем відеоспостереження є стримуючим фактором для правопорушника, навіть за відсутності співробітника поліції. Облаштування громадських місць системами відеоспостереження дозволить громадянам почуватися на вулицях міст більш безпечно”, – заявив Захарченко.

Він упевнений, що використання таких систем дозволить знизити кількість співробітників міліції на вулицях міст, разом з тим зробить їх роботу більш ефективною. “А враховуючи той факт, що зараз МВС фінансується на 42% від потреби, це дозволить більш ефективно розподіляти ці кошти не на утримання великої кількості співробітників міліції, а на їх оснащення”, – додав міністр.

За клопотанням МВС прем’єр-міністр Микола Азаров уже віддав доручення Київській міській державній адміністрації опрацювати питання встановлення відеокамер у місцях масового скупчення громадян та проведення масових заходів, в першу чергу у центральній частині столиці.

Крім того, у своєму зверненні до Андрія Клюєва глава МВС ініціював розгляд на засіданні Ради національної безпеки і оборони питання про сприяння органів влади та місцевого самоврядування в обладнанні об’єктів інфраструктури населених пунктів системами відеоспостереження.

Корреспондент.net