Прокуратура Закарпаття встановила, що дозвільні центри не допомагають, а заважають підприємцям

Прокуратурою Закарпатської області проводиться перевірка додержання вимог законодавства України про реєстраційні та дозвільні процедури.
Про попередні результати перевірки повідомив начальник відділу прокуратури Закарпатської області Микола Мокрянин.

Вже на початку вказаної перевірки органами прокуратури виявлено численні порушення вимог Законів України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб – підприємців», «Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності» у діяльності дозвільних центрів, органів місцевого самоврядування та контролюючих органів, які перешкоджають вільно займатися громадянам та суб’єктам господарювання підприємницькою діяльністю.

За результатами проведених перевірок органами прокуратури області вже внесено 12 подань про усунення вианів місцевого самоврядування.явлених порушень законодавства та 6 протестів на незаконні рішення.

Характерними є такі порушення: окремі посадові особи органів місцевого самоврядування вимагають від суб’єктів господарювання дозволи і плату за відкриття об’єктів торгівлі, не передбачених чинним законодавством.

Відсутня належна взаємодія дозвільних центрів та контролюючих органів, порушується «принцип єдиного вікна», оскільки ще не всі дозволи видаються виключно через дозвільні центри.

Наразі перевірки із зазначеного питання тривають, повідомили “НЕДІЛІ” у прес-службі прокуратури області.

zakarpatpost.net