Хустяни готуються до Дня міста

Основне святкування відбудеться 20 травня на головній площі міста. Проте, святкове дійство не обмежується лише заходами, що пройдуть у неділю. До цього часу протягом тижня хустяни та гості міста вже мають, де проводити вільний час.

До головного дня святкування залишилося всього кілька днів. Хустяни вже готуються до свята та будують плани як відпочиватимуть. Готується до події і міська рада. Вже розроблена програма святкових заходів. Чимало заходів уже відбулося, попереду ще основні гуляння на головній площі міста та свято «Золотий нарцис». Так гучно день міста давно не відзначали. Раніше святкування обмежувалося одним – двома днями.

Цього року гулятимуть протягом семи днів. Найбільше заходів пройде в неділю, зокрема в Хусті визначать кращих у своїй справі. Також у рамках святкування проведуть вікторину серед дітей на знання історії Хуста. Ми вирішили не чекати змагання і самі перевірили хустян на знання історії рідного міста. Та є й інші хустяни, котрі знають і шанують рідне місто, а ще зображають його на полотнах. Щодня святковою програмою передбачені різні заходи. В день, коли наша знімальна група працювала в Хусті, відкривали виставку картин. Приурочена до свята вона називалася «Хуст очима митців». Тут закарпатське місто можна було побачити у всій красі та в різних кольорах. Загалом на виставці експонують 30 полотен, які Хусту подарували художники з 15- ти країн світу, що брали участь у пленерах протягом п’яти років. Та це лише частина святкування.

Основні заходи відбудуться у неділю на майдані Незалежності. На хустян та гостей свята чекає караоке-шоу «Хочеш-співай!», концерт зірок української естради, чимало призів, розіграшів та приємних подарунків. Традиційно,жоден день народження не обходиться без частування. Так буде і цього разу. Всі присутні зможуть скуштувати закарпатський делікатес – бика на вертелі та пригоститися хорошим вином.

“М-студіо”