Інтернат для молоді з вадами розвитку планують відкрити на Берегівщині

Про це йшлося цього тижня на робочій зустрічі, що відбулося за ініціативою Закарпатської реформатської церкви у с. Гетен, що на Берегівщині.

Участь в заході взяли єпископ ЗРЦ Шандор Зан Фабіан, керівник діаконічного відділення Бейло Надь, місцевий священик Альберт Чересне, голова Берегівської районної ради Андрій Бігарі, депутат обласної ради Степан Медвідь, заступники директора обласного центру комплексної реабілітації інвалідів та дітей-інвалідів Мирослава Скубенич та Ірина Рошкович, а також начальник управління праці та соціального захисту населення РДА Володимир Терпай і директор Берегівського міськрайонного центру зайнятості Михайло Фанта.

Під час робочої зустрічі представники Закарпатської реформатської церкви інформували присутніх про те, що церковною громадою викуплено та реконструйовано занедбану будівлю в селі, в якій свого часу працював інтернат для дітей з вадами розвитку. Вони поділилися своїми планами, щодо відкриття тут такого закладу з денним перебуванням для дітей та молодих людей.

Учасниками заходу вирішено провести всеохоплююче анкетування серед названої категорії сімей з тим, щоб мати чітку картину кількості молоді з вадами розвитку, їх потреб, за результатами якого до середини літа зібратись знову, щоб намітити подальші дії. Про це  повідомили з прес-служби районної ради.