В Ужгород на площу Театральну завітав ДойчландМобіль

ДойчландМобіль – це спільний проект Посольства Німеччини, Гете-Інституту, Німецької служби академічних обмінів та Ради німців України, який реалізується за підтримки Міністерства культури України.

Як розповіла асистент проектів у відділі культури посольства Німеччини в Україні Іванна Пекар, метою проекту ДойчландМобіль є популяризація німецької мови та культури серед населення України. З цією метою протягом трьох тижнів ДойчландМобіль об’їде 17 міст нашої країни – вчора він уже побував у Львові, завтра буде в Івано-Франківську.

Сьогодні ж волонтери проекту розповідають ужгородцям «про можливості навчання німецької мови в Німеччині та Україні, презентують публіці перекладені книжки німецьких авторів українською мовою, знайомлять із туристичними можливостями», – розповіла  Іванна Пекар.

Також в рамках Мобілю є можливість переглянути фільми і ознайомитись з українсько-німецькою співпрацею через презентацію різних музичних проектів українських гуртів. За словами Іванни Пекар, «Проект спрямований не тільки на дітей, хоч вивчення німецької мови цікаво у першу чергу студентам та школярам, але й дає можливість усім бажаючим взяти участь у заходах Мобілю».

 Тетяна Кашуба, Закарпаття онлайн