“Губернатор” Закарпаття пообіцяв підтримати “свого” в.о. ректора УжНУ фінансами

У четвер, 17 травня, відбулася зустріч керівництва Ужгородського національного університету зі співробітниками – академіками та професорами. Як повідомляє прес-служба Закарпатської ОДА, йшлося про шляхи розвитку університету, проблемні питання функціонування вишу. Участь у нараді взяв і голова облдержадміністрації Олександр Ледида.

Сьогодні під головуванням виконуючого обов’язки ректора УжНУ Віталія Ніколайчука відбулася нарада з представниками еліти університету – професорами, членами-кореспондентами НАН, академіками галузевих наук. Учасники зустрічі мали змогу висловити своє бачення подальшого розвитку найбільшого вишу Закарпаття та озвучити проблемні питання керівнику області.           

Зокрема, найболючіше питання – матеріально-технічна база. Сьогодні негайного ремонту потребують університетські гуртожитки, у аварійному стані перебуває і головний корпус УжНУ, що розташований на БАМі. Не вирішені всі проблеми із бібліотекою університету: до нових приміщень досі не перевели майже 80% бібліотечного фонду.

– Сьогодні ми маємо порозуміння з обласною владою. Тож тепер потрібно визначити першочергові завдання, котрі потребують вирішення. Уже з завтрашнього дня починаємо проводити зустрічі-наради із деканами факультетів. Нам потрібно якомога динамічніше розвивати як матеріальну базу, так і наукову діяльність, – зауважив в.о. ректора УжНУ Віталій Ніколайчук.

– Усе, що залежить від обласної влади, – а це виділення грошей на розвиток університету – у цьому маєте цілковиту підтримку. В області діють програми фінансової підтримки УжНУ, – сказав О.Ледида.

Як раніше повідомляло Закарпаття онлайн, у п’ятницю, 11 травня, голова Закарпатської облдержадміністрації Олександр Ледида зустрівся з новопризначеним виконуючим обов’язки ректора Ужгородського національного університету Віталієм Ніколайчуком. Про це Закарпаття онлайн повідомили в прес-центрі Закарпатської ОДА.

Нагадаємо, що, як і передбачало Закарпаття онлайн, призначення відбулося одразу після того, як голова Закарпатської ОДА О.Ледида обговорили це питання з ректором ЗакДУ Федором Ващуком та заступником міністра освіти і науки, молоді та спорту України Євгеном Сулімою під час XXIV Міжнародної науково-практичної конференції “Проблеми інтернаціоналізації університетської освіти в умовах європейської інтеграції”, що проходила в Словацькій Республіці.

Віталій Ніколайчук, колишній декан біологічного факультету УжНУ, вважається креатурою Ф.Ващука. Коментуючи ситуацію з призначенням в.о. ректора, колишній ректор УжНУ Микола Вегеш констатував, що В.Ніколайчук рано чи пізно здасть свої повноваження Ф.Ващуку.

Після призначення новий в.о. ректора УжНУ здійснив кілька кадрових призначень у вищому керівництві УжНУ, відповідно до яких до влади прийшли ряд людей з оточення Ф.Ващука.

Закарпаття онлайн