Закарпатська прокуратура порушила кримінальну справу проти міліціонерів

Міліціонери безпідставно реєстрували добровільно здану зброю.

Прокуратура Закарпатської області порушила кримінальної справу, за матеріалами ВВБ в Закарпатській області ДВБ МВС України, за фактом зловживання службовим становищем службовими особами сектору дозвільної системи, ліцензування та державного охоронного нагляду відділу профілактики правопорушень УМВС  області за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст. 364 КК України.

Про це повідомив слідчий в особливо важливих справах прокуратури області Іван Бітлян.

Перевіркою встановлено, що протягом минулого року службові особи сектору дозвільної системи, ліцензування та державного охоронного нагляду відділу профілактики правопорушень УМВС України в Закарпатській області, діючи в інтересах 9 громадян, які бажали зареєструвати за собою право власності на добровільно здану, під час місячників добровільної здачі, мисливську зброю, не передали на склад УМВС України в області добровільно здані вказаними особами 9 одиниць мисливської зброї загальною вартістю 103500 гривень, а провели її безпідставну реєстрацію за вказаними особами.

Ця зброя мала бути передана на склад, а в подальшому направлена в торгівельні організації для продажу.

Таким чином, на рахунок УМВС не надійшли понад 103 тисячі гривень від згаданої реалізації зброї, повідомили “НЕДІЛІ” у прес-службі прокуратури області.

zakarpatpost.net