Новий український Трудовий кодекс узаконює рабство

У акції протесту проти прийняття нового Трудового кодексу та законопроекту “Про порядок організації та проведення мітингів” приймає участь голова союзу жінок України “За майбутнє дітей”, екс-голова Фонду держмайна України Валентина Семенюк-Самсоненко.

Вона тримає в руках документи з підписом більше ніж 170 громадських організацій, що протестують проти приняття цих законів. Самсоненко понесла їх у Верховну Раду.

“Новий Трудовий кодекс каже про те, що роботодавець буде вирішувати все. Ми підготували конкретні пропозиції та конкретні зауваження по проекту нового Трудового кодексу. Ми сьогодні, Соцпартія та інші громадські організації, прийшли до капіталістів”, – каже Семенюк, стоячи перед входом до Верховної Ради.
Семенюк зауважила, що за прийняття у першому читанні Трудового кодексу голосували всі 4 фракції – БЮТ-“Батьківщина”, Наша Україна, Партія регіонів і “литвинівці”.

“Тобто це практично капіталісти, яким вигідно рабство в Україні. Ми виступили проти прийняття такого Трудового кодексу. Це вже не перша наша акція – з 2010 року ми постійно ставимо це питання і звертаємося до опонентів”.

Також Семенюк прокоментувала прийняття закону № 2450:

“Коли у 2009 році з подачі Кабінету міністрів Тимошенко у ВР був поданий на розгляд закон про мирні збори, цим законом взагалі заборонялося проводити зібрання людей. Ми тоді вийшли проти, якби той закон був прийнятий у другому читанні, тоді б ніколи не було податкового Майдану, і люди не могли б навіть зібратися. Ми провели в комітеті слухання, і я особисто була на цих слуханнях із участю міжнародних інституцій: ПАРЄ, Венеціанської комісії. Венеціанська комісія тоді висловила негатив щодо прийняття цього закону. Нас почули”, – зауважила Семенюк.

gazeta.ua