Долар виріс до максимуму за два роки

У вівторок, 22 травня, на міжбанківському валютному ринку України торги по долару до середини дня підвищилися до 8,0585/8,0615, що є максимумом за останні 25 місяців.

Незважаючи на те, що долар росте на міжбанківському ринку, Нацбанк України майже не змінював офіційний курс. Так, з початку минулого тижня курс становив 7,99 грн за долар, і до 22 травня був підвищений тільки до 7,9915.

На міжнародному валютному ринку ціни на валютну пару євро-долар сьогодні стартували з рівня 1,2787 / 89, змінюючись в достатньо вузькому коридорі. Нагадаємо, за словами експертів, інтервенцій НБУ минулого тижня не було, можливо вони будуть на поточному тижні. У той же час говорити про дестабілізацію ринку, на їхню думку, поки рано.

Так, міністр економіки Петро Порошенко прокоментував дану ситуацію тим, що в Україні курс валюти плаваючий і коригується попитом та пропозицією. За його словами коливання не перевищує 1%, тому НБУ немає потреби втручатись з інтервенціями.

Зі свого боку, віце-прем’єр-міністр України Валерій Хорошковський заявив, що нині курс гривні формується виключно ринковими методами.

tsn.ua