В Ужгороді пройшов творчий вечір, присвячений 70-річчю від дня народження Петра Скунця

Це урочисте дійство відбулося У Закарпатському обласному академічному ляльковому театрі «Бавка», сцена якого пов’язана з іменами визначних діячів української культури.

Тож творчий вечір, приурочений ювілею співця Карпатського краю, зібрав шанувальників його творчості обласного центру, районів, міст і сіл краю. Адже слово П.Скунця знане, шановане, живе.

У святі взяли участь діячі культури і мистецтва: народні артисти України Клара Балог, Петро Матій, артисти обласної філармонії, обласного державного українського музично-драматичного театру, побратими Петра Скунця по перу. Натхненно і щиро звучали пісні заслуженого діяча мистецтв України Петра Рака, які він написав на слова П.Скунця. У залі дзвеніло слово поета.

На честь видатного митця учасники фольклорного ансамблю Ужгородського коледжу культури подарували присутнім справжній букет народних мелодій рідної для поета Міжгірщини.

Із розлогим словом про життєвий і творчий шлях Петра Миколайовича на вечорі виступив доктор філологічних наук, професор Дрогобицького держуніверситету і щирий друг поета Петро Іванишин.

Про значення творчості видатного гранослова у нашому сьогоденні йшлося у виступах заступника голови облради Андрія Сербайла, заступника голови ОДА Івана Качура, відповідального секретаря Національної Спілки письменників України Володимира Барни, відомого літературознавця, друга і колишнього колеги П.Скунця – Дмитра Федаки, голови Закарпатської організації НСПУ поета Василя Густія.

Суттєво збагатила творчий вечір широка книжкова виставка про життєвий і творчий шлях поета, яку підготували працівники обласної універсальної наукової бібліотеки ім.Ф.Потушняка, повідомили zakarpatpost.net  у прес-службі облради.