Престольне свято Мукачівського монастиря

22 травня в день пам’яті перенесення чесних мощей святителя Миколая Високопреосвященніший Феодор, архієпископ Мукачівський і Ужгородський звершив святкову Божественну літургію в Свято-Миколаївському жіночому монастирі міста Мукачева.

Його Високопреосвященству співслужили понад 60 священнослужителів єпархії. На торжество в древній монастир прибули протесії з різних міст та сіл. Деякі із них, як до прикладу протесія з Ужгороду (близко 250 чоловік) пішком долали 50 км., щоб вознести щирі молитви і вшанувати пам’ять великого заступника і чудотворця.

Цього ж дня в Свято-Миколаївській обителі звершилась священницька хіротонія. Диякон Іоанн возложенням рук архієрея був висвячений в сан ієрея.

По завершенні святкової літургії був звершений молебень перед іконою Святителя Миколая, і виголошена проповідь архіпастиря.

В свої словах архієрей розкрив зміст подвигу і святості життя цього угодника, які потрібно унаслідувати всім християнам.

В кінці владика привітав усіх іменинників з днем ангела і преподав усім архіпастирське благословіння, повідомляє сайт m-eparchy.org.ua