В Ужгородському міському райсуді прибиральник знайшов бомбу

Коробку з 200 грамами тротилу чоловік, не роздивляючись знахідку, виніс на смітник, пише “Сегодня”.

Як вдалося з’ясувати, вибухівку принесли і заховали в будівлі суду напередодні. Очікувалося, що, можливо, сьогодні її задіють або ж повідомлять про замінування будівлі суду. Проте прибиральник просто зібрав все сміття з будівлі і вивіз на звалище. Але зранку все-таки перевірив пакет і виявив в ньому мікросхему, проводи, акумулятор і тротилову шашку в 200 грам.

Після цього чоловік викликав співробітників МНС За словами МНСників, така шашка приводиться в дію від сигналу дистанційного керування від автомобіля. Тротилову шашку ліквідували на місці за допомогою спеціальної гідрогармати. Також були перевірені всі будівлі поблизу суду, однак нічого небезпечного більше не знайшли.

Начальника УМВС України в Закарпатській області Віктор Русин заявив, що міліція розцінює інцидент як спробу здійснити теракт і відпрацьовує версії вибуху. За його словами, останній раз терористичний акт з вибухом стався в Закарпатті в 1994 році, коли підірвали автомобіль.

Після цього міліція знаходила гранати, а ось бомбу виявили вперше. Нагадаємо також, нещодавно у Запоріжжі на вулиці затримали чоловіка з саморобною бомбою.

tsn.ua