Нацбанк рятує гривню від падіння

У четвер, 24 травня, Національний банк України вперше за останні 4 місяці відновив продаж доларів США на міжбанківському ринку. Регулятор планує продавати американську валюту по курсу 8,02 гривні за долар. Крім того, Нацбанк виставив котирування на покупку доларів по курсу 7,9925/$ 1.

Нагадаємо, до цього котирування гривні різко знизилися до 8,09-8,10 за $ 1, що стало мінімальним рівнем за останні два з половиною роки на тлі інформації про відтік капіталу нерезидентів. Між тим, експерти відзначають, що зниження курсу гривні на міжбанківському валютному ринку є ситуативним: до кінця травня він може зрівноважитися на позначці 8,04-8,05 грн за $ 1.

Раніше міністр економіки Петро Порошенко коментуючи просідання гривні на міжбанку сказав, що приводів для хвилювання немає, бо в Україні плаваючий курс валюти, який визначається попитом та пропозицією, а коливання складає менше 1%.

За його словами, таке коливання надто незначне навіть для того, щоб Нацбанк, використовуючи держезерв, виходив на валютний ринок.

tsn.ua