На Рахівщині живе велетень. Чоловік 2 метри, 15 сантиметрів заввишки – родзинка гуцульщини

Селище Великий Бичків, Рахівського району славиться своїми великими людьми. Великим, у прямому значенні цього слова, є 38-річний Василь Кравчук. Понад двометровий чоловік не працює, більшість часу проводить за розгадуванням кросвордів. Любить швидкість, футбол та гучну музику. Завдяки великому зросту він став родзинкою гуцульщини.

Рахівчанин Василь Кравчук із Великого Бичкова – знаменитість місцевого масштабу. На фестивалях – він візитівка селища. Стоїть при вході і запрошує всіх на свято. Нікому не відмовляє у можливості сфотографуватися з велетнем. 2 метри і 15 сантиметрів – такий його зріст сьогодні. Із настанням літа на Рахівщину йдуть фестивалі, а отже і туристи. Василь Кравчук готується запрошувати гостей. А для цього треба придбати нове вбрання. Тож невдовзі велетня чекає шопінг.

Одяг і взуття знаходить на базарі. На  47й розмір ноги, розповідає Василь, ще якесь взуття можна знайти, на розмір більше довелося б замовляти у чоботарів. На замовлення робили ліжко велетню – 2,5  метра завдовжки. Все інше у кімнаті чоловіка – звичайних розмірів. Живе разом з матір’ю, має дівчину. Кохану Василь описує, як милу дівчину, середнього зросту, повненька. Вони знають одне одного з дитинства. Зараз пасія велетня живе у місті Бердянськ Львівської області. Але невдовзі має приїхати на Закарпаття. Василь ніде не працює, підробляє малярем. Завдяки зросту для праці йому драбина не потрібна. Але ця справа не приносить задоволення. Соціальні виплати, які отримує чоловік, витрачає на улюблену справу – купує журнали з кросвордами. Упродовж дня розгадує безліч кросвордів. В основному російською, але крім неї, володіє ще українською, угорською та німецькою мовами. Розв’язати головоломку – не мета. Ціль – віднайти ключові слова і отримати за це приз. До розгадування залучає рідних та друзів. Під рукою – спеціальна книга. Але є й інші (про секс, ремонт і риболовлю). Але найдужче 38річний Василь мріє про мандри. Хоче побачити Францію, Чехію, а також потрапити до Швейцарії, на виставку автомобілів. «Там є для мене машина», – переконливо каже Василь Кравчук, але в подробиці не дається. Що ж, у великої людини великі сподівання. Швидка їзда і гучна музика – його слабкості. Музику слухає на касетному магнітофоні. А «їздити» поки що доводиться на своїх двох.

Саша САШИНА, газета “НЕДІЛЯ”

nedilya.net