Сьогодні в Ужгородському міськрайонному суді буде розглядатися справа по кредитній спілці «Централь-Старт»

Справа про привласнення понад 32 мільйонів гривень, що належать понад 700 вкладникам спілки.

Вже три роки поспіль слідство разом з прокуратурою практично бездіє. Тільки після оприлюдення інформації в пресі та телебаченні  26 березня 2012 року нарешті була створена слідча група з 12 співробітників, які повинні вести розстеження цієї справи. Нині ж розстеження справи набуває цікавого забарвлення – вкладники повинні переконувати і доводити слідству, що ДІЙСНО вкладали кошти в спілку.

На тверде переконання як прокуратури, так і слідства, наразі вдалося довести тільки ошукання-обкрадання 31 особи. Решту заяв фактично проігноровано, мовляв немає аудиту, немає відповідної документації, немає підтверджуючих витартних документів і т.п. Яким чином відбиралися ці 31 чоловік, куди зникли фінансові документи спілки, передані слідчим, чому коло обвинувачуваних осіб звузилось тільки до двох чоловік – на ці питання навідсічь відмовляються відповідати ті, хто поставлений захищати закон та права громадян.

Нагадуємо, що апеляційний суд Закарпатської області 17 квітня задовольнив апеляцію прокуратури та адвокатів обвинувачених щодо повернення кримінальної справи на повторний розгляд (ДО СЛОВА, БЕСПРЕЦЕДЕНТНИЙ ВИПАДОК В СУДОЧИНСТВІ КОЛИ ВИМОГИ ПРОКУРОРА ТА АДВОКАТА АБСОЛЮТНО ІДЕНТИЧНІ!!!).

Причому головуючий суддя, була відверто здивована:  чому прокуратура вважає справу розслідуваною, адже є десятки-сотні потерпілих, які давно подали заяви (разом з ними й підтверджуючі документи: договори, квітанції), але по цій справі не проходять. Також суддя порекомендувала всім постраждалим від афери, індивідуально звертатися з заявами в суд першої інстанції, куди повернута справа. Якщо буде добра воля судді, він приєднає ці заяви до матеріалів справи і розгляне їх  в судових засіданнях.

Чи завтра в суді буде панувати ЗАКОН і  суддя, дійсно, прийме рішення  щодо проведення повного всебічного розстеження справи з притягненням до відповідальності всіх фігурантів цієї гучної афери?

Ініціативна група вкладників КС «Централь-Старт»

zakarpatpost.net