Прокуратура Тячівського району викрила працівників «Держлісгоспу»

Прокуратура Тячівського району порушила кримінальну справу за фактом зловживання службовим становищем та службового підроблення, працівниками Нересницького лісництва філії «Тячівдержспецлісгосп» ГДСЛАП «Закарпатагроліс» за ознаками злочинів, передбачених ч.1 ст. 364 та ч.1 ст. 366 КК.

Прокурор Тячівського району Владислав Братюк повідомив, у січні службові особи Нересницького лісництва філії «Тячівдержспецлісгосп», дозволили 10 закарпатцям незаконно зрубати 10 дерев породи «дуб», загальною кубомасою понад 21 куб.м., при цьому жодних, передбачених власними посадовими інструкціями заходів до припинення незаконної рубки не вжили, та своєчасно акт про лісопорушення не склали.

Окрім того, аби приховати вчинений ними злочин та уникнути встановленої законом відповідальності, працівники державної лісової охорони, знаючи про те, що по вказаному факту Державною екологічною інспекцією в Закарпатській області складено акт перевірки, у якому зафіксований факт незаконної рубки, підробили акт про лісопорушення, де звинуватили у вчиненні вказаної незаконної рубки громадянина, котрий не мав до злочину жодного відношення.

У зв’язку із вказаними незаконними діями службових осіб Нересницького лісництва державним інтересам незаконною рубкою дерев було спричинено збитків на загальну суму понад 69 тис.грн.

Слідство по даній справі вже завершено, повідомили zakarpatpost.net у прес-службі прокуратури Закарпатської області.

zakarpatpost.net