Двоповерхові електрички “Skoda” здійснили перший рейс

Слідом за Києвом та Львовом на швидкісні потяги пересідають жителі ще трьох міст-мільйонників.

Як повідомляє ТСН, дві міжміські двоповерхові електрички “Skoda” сполученням Дніпропетровськ–Донецьк та Дніпропетровськ–Харків вирушили у понеділок, 28 травня у свій перший регулярний рейс.

Час у дорозі скоротився на півтори години в кожному напрямку.

“На “Волге” їздили? Ну так це “Мерседес”, – не натішиться новим придбанням керівник Придніпровської залізниці.

У шести вагонах налічується 607 пасажирських місць. Втім, на перший рейс продали квитки тільки на половину.

Нові вагони обладнані телевізорами, кондиціонерами та ергономічними кріслами. Щоправда, досвідчені залізничники і в них помітили недоліки – відсутність бильця між кріслами.

А серед переваг виділяють максимальну автоматизацію вагонів та продуману систему доступу для інвалідів. В туалеті все на кнопках – вода, двері. Також у європейських поїздах – європейські провідники, тобто стюарди.

Дивіться ФОТО: Зірка українських потягів: перший рейс Hyundai до Львова

Від Дніпропетровська до Харкова, запевняють залізничники, потяг майже весь час мчить зі швидкістю 160 кілометрів за годину, пригальмовуючи тільки перед станціями. А от у донецькому напрямку рухатися доводиться на 20 кілометрів за годину повільніше.

“Там просто великий вантажний рух, і нам довелося б їм пожертвувати, а цього не хотілося, тому знайшли ось такий компроміс”, – пояснив керівник Придніпровської залізниці Олександр Момот.

Мандрівка першим класом обійдеться пасажиру у 130 гривень, другим у 60. У суботу й понеділок дадуть 10-відсоткову знижку, а от у п’ятницю та неділю – навпаки, візьмуть на стільки ж більше.

Такі цифри пасажирам не подобаються, але доведеться звикати. Вибору їм майже не залишили – із появою експресів решту електричок скасували. Пересісти можна хіба що на автобуси.

tsn.ua